top of page

Saç Ekimi Nedir?

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, saç dökülmesi sorunu ya da saç kaybı yaşayan kişilerde tedavi için doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. Saç kökünün artık canlı olmadığı, saçsızlığın bulunduğu yerlere sağlıklı ve doğal saç köklerinin mikro cerrahi tekniklerle nakledilmesine saç ekimi denilmektedir. Saç ekiminde saçsız bölgeye, hastanın kendi sağlıklı saçları eklenmektedir. Saç ekimi özel olarak planlanır ve uygulanır. Saç ekimi tedavisinde hastanın çoğunlukla ense alanında dirençli saç kökleri alınır ve seyrelme olan ya da tamamen dökülmüş olan alanlarda açılan kanallara ekilir. Saç ekimi operasyonu ile kişiye kendi saçları hiç dökülmemiş gibi kalıcı kazanım sağlamaktır.

Kişiye modern tıbbi uygulamalarla konforlu bir şekilde doğal saçlı görünümü tekrar sağlamaktır.

Saç Kaybı Neden Oluşur?

Saç kaybının en önemli nedenlerinden biri genetik kodlanmadır ; ancak ilerleyen yaş, travmatik yaralanmalar sonrası veya çeşitli tıbbi rahatsızlıklar sonucunda da oluşabilmektedir. Doktor kontrolü ile teşhisi konulduktan sonra donör saha da yeterli saç kökü olan tüm kişilere saç ekimi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Sadece kafa derisi değil kaş, bıyık ya da sakal gibi vücutta kıl olan tüm bölgelerdeki kayıplarda da ekim yöntemi başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Kimler Saç Ektirebilir? 

Günümüzde 50 yaş üzeri erkeklerin neredeyse yüzde 50’si saç dökülme sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Dolayısıyla saç ekimi erkekler için en çok uygulanan kozmetik cerrahi olmaktadır. Saç kaybı, sadece erkeklere özgü bir durum değildir. Birçok kadın da saç kaybı ya da seyrekleşme sorunu yaşayabilmektedir.

Saç Ekimi İçin Uygun Aday Mıyım?

  • Gelişiminizi tamamlamışsanız,

  • Saç ekimine engel hastalığınız yoksa,

  • Donör sahada, yeterli ve uygun saç folikülü varsa,

  • Ekim alanında kök nakledilecek alanda uygun boşluk varsa.

  • Ekim uygulamasında erkek saç dökülmelerde değil; çeşitli hastalıklar sonunda oluşabilecek lokal boşluklara, yara izi, yanık izi, ameliyat dikiş izine de başarı ile yapılmakladır.

  • Saç ekimi kadınlarda da başarı ile uygulanmaktadır.

  • Bizimle iletişime geçip doktorumuz ile ön görüşme ayarlayıp uygunluğunuzu test ettirebilirsiniz. 

  • Saç ekim sonrası dikkat etmeniz gerekenler doktorunuz tarafından size anlatılacaktır.

Uygun Aday

Saç ekimi nasıl yapılıyor?

Uygulamada genellikle enseden alınan saç kökleri, hedeflenmiş saçsız bölgeye ekilmektedir. Alınan bu saç köklerine greft denilmektedir. Seyrek olarak bazı durumlarda kişinin ensesinde ya da şakak bölgesinde yeterli yoğunlukta sağlıklı saç bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda kişinin kolları ya da göğüs duvarı gibi kıl içeren başka bölgelerinden de saç kökü alınabilmektedir. Uygulama, saç kaybının miktarına bağlı olarak bir kaç saatte gerçekleşmektedir. Saçsız alan çok büyük ise tedavinin tamamlanması için bir kaç seans gerekebilmektedir.

Genellikle müdahale sedasyonla lokal anestezi altında yapılmaktadır. Saç ekiminden sonra baş kısmına özel bir bandaj uygulanmaktadır. Kişi 1-2 saat sonra taburcu edilmektedir. Çok az görülse de ağrı durumlarına karşı ağrı kesiciler ile kontrol sağlanmaktadır. Genellikle 3 günlük ev istirahatı sonrası baş kapalı olacak şekilde iş hayatına dönülebilmektedir. İlk pansuman 5. gün yapılmaktadır.

SAÇ KÖKLERİNİN TOPLANMASI

Donör bölge olarak ilk sırada, saç köklerinin dökülmeye en dayanıklı olduğu ense bölge tercih edilir. Bölge işlem için hazırlandıktan sonra saç kökleri FUE motoru ile tek tek toplanır. Greft adı verilen bu köklerinin her birinin içerisinde ortalama 2-3 saç teli bulunmaktadır

KANALLARIN AÇILMASI

Tek tek toplanan saç köklerinin, ihtiyaç duyulan bölgeye nakledilmesi için küçük kesiler açılır. Bu kesilerin büyüklüğü ve derinliği alınan greft ile uyumlu olmalıdır. Doğal görünümün yakalanması için açılan kanalların açısı çok iyi ayarlanmalıdır.

SAÇ KÖKLERİNİN EKİLMESİ

Bu son aşamada alınan kökler, açılan kanallara tek tek dikkatli bir şekilde yerleştirilir.

Saç ekimi için hangi yöntemler kullanılıyor?

Saç ekimi işlemlerinde; iz bırakmayan FUE ya da ensede hafif bir iz bırakabilen yöntemleri başarıyla uygulanmaktadır. FUE yönteminde saç kökleri tek tek alınarak eksik olan bölgelere ekilirken, yönteminde enseden saç içeren bir deri hattı çıkarılmaktadır. Saç ekimi yapılacak kişinin, verici alan olarak kullanılmak üzere başarkası ve yan taraflarında sağlıklı saçları olmalıdır. Saç rengi, sertlik derecesi, dalgalı ve gür olması gibi diğer faktörler de yapılacak işlemin sonucunu etkilemektedir.

Hangi yöntemin tercih edileceğine saç ve kafa deri analizi sonrası kişinin de öncelikleri göz önünde tutularak birlikte karar verilmektedir. Çoğunlukla iz bırakmayan FUE yöntemi tercih edilse de, bazı durumlarda yönteminin de uygulanması gerekebilmektedir. Saç ekimi sadece kellik için değil seyrelmiş bölgelerde saç yoğunluğunu artırmak için de uygulanabilir.

Safir FUE Saç Ekimi Nedir?

Safir FUE saç ekimi (foliküler ünite ekstraksiyonu) günümüzde, bu alanda dünya üzerinde sıkça tercih edilen FUE saç ekimi tekniğinin kanal açma aşamasının, oldukça kıymetli bir cevher olan safirden üretilmiş uçlarla gerçekleştirilmesidir.

DHI Yöntemi İle Saç Ekimi Nedir?

DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implantation) "Doğrudan Saç Ekimi" anlamına gelir. Bu yöntemde sadece uzman kişiler tarafından kullanılması gereken choi adlı medikal kalem sayesinde greftler toplanır, ardından yine bu kalem sayesinde alınan saçlar cilde kesi, kanal açılmadan direkt olarak yerleştirilir. Bilinen saç ekim yöntemlerinde bu iki işlem ayrı seferlerde yapılırken, kullanılan özel kalem sayesinde işlem teke düşürülerek hastaya konfor ve kolaylık sağlanmış olur. Kısacası FUE denilen saç ekimi tekniğinde işlem üç aşamalı iken DHI’ da iki aşamalıdır. Uygulamadaki amaç; saç ekiminde kaliteyi artırmak, yoğun görüntüyü sağlamak, mevcut saçlı görüntüyü koruyarak saçı kısaltmadan saç ekimi yaptıran kişinin hızla günlük hayatına dönmesini sağlamaktır.

Sedasyonlu Saç Ekimi Nedir?

Sedasyonlu saç ekimi, saç ektirmek istemesine karşın iğne veya operasyon korkusu nedeniyle buna cesaret edemeyen veya küçük bir ağrı ya da sızı dahi hissetmeden konforlu bir şekilde dolgun ve sağlıklı saçlara kavuşmak isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Günümüz tıp teknolojisi saç kaybı yaşayan kişilerin rüya tadında bir operasyonla, hiçbir şey hissetmeden hayal ettiği saçlara sahip olmasına imkan tanıyor. Sedasyonlu saç ekimi yöntemiyle iğne, ameliyat fobisi olan veya çok az dahi olsa kan görmeye dayanamayan kişiler de saçsızlık sorununu ve dolayısıyla bu durumun yarattığı psikolojik problemleri geçmişte bırakıyor. Saç kaybı yaşayan kalp ve tansiyon hastalarının sedasyonlu saç ekimi yaptırması tavsiye ediliyor.

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?

Hem erkeklerin hem de kadınların en önemli, en doğal aksesuarı, saç. Yüzümüze ifade veren, duruşumuzu ve havamızı değiştiren parçamız. Ancak genetik yapı, sağlık problemleri, yoğun stres, sık yapılan diyetler, vitamin eksikliği, hormonal iniş çıkışlar, kaza gibi etkenler, saç kaybı yaşanmasına neden olabiliyor. Saçın seyrekleşmesi veya bir bölgenin tamamen açılması şeklinde görülen saç kaybı, kişilerin psikolojisini etkileyerek günlük yaşam konforunu düşürüyor. Saç kaybı yaşayan erkekler ve özellikle kadınlar bu nedenle özgüvenini ve yaşam motivasyonunu yitiriyor. İşte tıraşsız saç ekimi tekniği kişiyi; gündelik yaşamından ve sevdiklerinden ayırmadan, kısa sürede sağlıklı, doğal ve gür saçlara kavuşturuyor. Tıraşsız saç ekimi yaptıran kişiler, çevresindeki insanlar fark etmeden iş veya özel yaşamına kesintisiz olarak devam edebiliyor. Saç kaybı yaşayan kadınlarda saç ekimi artık bu konforlu yöntemle gerçekleştiriliyor. Yaptırdığı işlemin gizli kalmasını sağlamak, imaj yenilemek ve bu süreci gündelik yaşamdan kopmadan geçirmek isteyenler; özellikle kadınlar ve iş insanları, tıraşsız saç ekimi tekniği ile hayat kalitelerinden hiçbir şey yitirmeden saç kaybı sorununu geçmişte bırakıyor.

Saç Ekimi ve Sonrası Süreçler

Saç ekim operasyonları ortalama 6-8 saat sürmektedir. İşlem lokal anestezi altında yapıldığı için acı, ağrı hissi minimum seviyededir. Diğer bir anestezi yöntemi de sedasyon uygulamasıdır. Kaygı ve endişe duygusu yüksek hastalarda tercih edilebilir.

Operasyon sonrası 10 gün boyunca kafaya özel yıkama işlemi uygulanmakta. operasyondan sonra 15. günden itibaren 2 ay süreyle ekilen saçlar dökülmektedir. Fakat bu durum geçicidir ve 3. aydan itibaren yavaş yavaş çıkmaya başlamaktadır. Ortalama 9. ve 12. aylar arasında tüm saçlar çıkışını tamamlamış olmaktadır.

Saç Ekim Sonrası

Safir Fue, DHI, Sedasyonlu Saç Ekimi, Tıraşsız Saç Ekimi işlemleri için bizimle ile;

www.hiramhealth.com web adresinden, 0212 240 40 00 - 0501 045 08 04 telefon numaralarından bilgi alabilirsiniz.

bottom of page